Корозията – основни проблеми и мерки за тяхното решаване

Общество

25-06-2018, 12:38

Снимка:

България утре

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Международен форум Corrosion Prevention Balkans ще се проведе на 28 – 29 юни в Пловдив

“От 3 до 4% от брутния национален продукт на индустриализираните страни се губи вследствие на корозия. 1/3 - 660 милиарда долара биха могли да бъдат спестени само чрез прилагане на съвременните технологии за защита от корозия. За България очакваните икономии за 2018 г. могат да бъдат около 700 млн. долара. Налице е глобална нужда от разпространение на знания и контрол на корозията”. Това споделя проф. д-р Гюнтер Шмит, председател на Международния съвет по корозия. Той е един от лекторите на Международен форум Corrosion Prevention Balkans, 28 – 29 юни 2018, Пловдив, хотел Империал.

Изявата е във формат конференция и съпътстваща изложбена част. Експерти от Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Полша, Чехия и Хърватия ще представят теми, свързани с идентификация на корозионните рискове, анализ на факторите за тяхното възникване, прилагане на навременни мерки за предпазване от корозия.  Делегати са водещи фирми от различни сектори на индустрията.              

На съпътстващото изложение специалистите ще могат да научат повече за: уникално изобретение - високотехнологична токозахранваща система EXERON и нейното приложение за справяне с корозията (фирма IPS); оборудване за полагане на антикорозионна защита (Пайнт Сървиз); специални антикорозионни покрития за енергетика, нефтохимия и нефтопреработка (Денеб Инвест); продукти за отстраняването на ръжда и предпазването на различни съоръжения (фирма Fertan); пясъкоструйни апарати и камери (Kammatron България); индустриални покрития на Оргахим и за още много други продукти и системи за предпазване от корозия

Corrosion Prevention Balkans от една страна е отлична възможност за получаване на информация относно: кога протича корозията, как да се предотврати, какви са предимствата на различните системи за превенция, а от друга - за създаване на бизнес контакти, обмяна на опит и идеи, придобиване на нови знания.