Борисов: Изтегляме законопроекта за Българска автомобилна камара

Политика

25-06-2018, 12:15

Снимка:

Бойко Борисов/Facebook

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Превозвачите прекратяват протеста си

„Разпоредил съм да се изтегли законопроекта за Българска автомобилна камара.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който проведе среща с представители на превозвачите, които днес се канеха да протестират. „Договорил съм се с колегите, някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят“, допълни Борисов. По думите му целта и мотивите на законопроекта, с който той е бил запознат, са били ясни- браншът да има камара, която да съдейства, да дава предложения. „Сега разбирам, че има детайли, които притесняват бранша“, каза Борисов. И допълни, че всички заинтересовани страни трябва да седнат и се разберат, така че секторът да бъде спокоен за правата си, но в същото време да бъде дисциплиниран.
„Направете така, че контролът да е на 100% ефективен, без да има лобистка линия, по която да ни упрекват“, призова Борисов.
Веднага след срещата превозвачите обявиха, че прекратяват протеста си. „Благодаря на премиера Борисов за конструктивния диалог, който проведохме и за правилните решения, които се взеха. Ще продължим да работим за спиране на нерегламентирания превоз“, заяви Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. По думите й превозвачите дори са за криминализиране на нерегламентирания превоз.