Ограничават хляба в детските градини и училищата

Общество

25-06-2018, 10:15

Снимка:

wikipedia

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Обмисля се въвеждането на ваксина срещу варицела

„Ще има промяна в рецептурниците за детски градини и училища. Употребата на хляб ще бъде драстично ограничена. Според мен въобще не би трябвало да има.“ Това заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред bTV. По думите му предстоят и сериозни промени в рекламата на нездравословните храни.
„Няма да се позволяват никакви реклами, дори и скрити, на храни, които не са здравословни, особено ако са насочени към деца. Тази забрана няма да покрива само радио, телевизия и преса, но и интернет пространството и социалните мрежи”, поясни Кунчев.
Кунчев коментира и предстоящи промени в имунизационния календар. В следващите години развитието на имунизационния календар ще върви към ограничаване на броя на реимунизациите за дадени заболявания, като туберкулоза например. Ще се въвеждат и нови ваксини, като се обсъжда и въвеждането на ваксина срещу варицела, която ще бъде по желание.
„Идеята е да дадем на българските деца това, което се използва в най-развитите страни. Щом там е утвърдено, трябва и ние да го направим”, каза Кунчев.