Борисов поздрави Ердоган за изборната победа в Турция - bulgaria.utre.bg

Борисов поздрави Ердоган за изборната победа в Турция

25 юни 2018, 08:15 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Фейсбук

Убеден съм, че изразената воля на турския народ ще бъде основа за стабилното развитие, заявил премиерът в телефонен разговор

Министър-преседателят Бойко Борисов е поздравил в телефонен разговор президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за изборната победа при провелите се предсрочни президентски и парламентарни избори в южната ни съседка. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.
„Убеден съм, че изразената воля на турския народ ще бъде основа за стабилното и консолидирано развитие на Турция във всички области“, заявил българският премиер. Той изразил удовлетворение от засилените контакти между България и Турция в последните години и посочил, че разчита активното двустранно сътрудничество да продължи. „Вярвам, че заедно ще работим за укрепване на връзките между нашите две страни в областта на миграцията, както и за мира и стабилността в региона“, казал още Борисов. Той е запознал Ердоган с позицията, която е заявил вчера пред европейските лидери в Брюксел, че споразумението с Турция трябва да продължи, за да бъде преодоляна мигрантската криза и че за пореден път е настоял ЕС да изплати останалата част от договорените средства.
Турският президент е благодарил на българския премиер и е изразил надежда за още по-успешно партньорство между двете държави.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета