Празник на саламурата в Тетевен (СНИМКИ)

Гурме

24-06-2018, 14:17

Снимка:

Община Тетевен

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Майстори на традиционната тетевенска саламура показаха изпитаните си рецепти

В Тетевен се проведе третото издание на Празника на Тетевенската саламура. Екип от утвърдени тетевенски готвачи демонстрира на живо магията при създаването на традиционната тетевенска саламура. Със свои автентични рецепти за приготвяне на традиционни рибни ястия се включиха кметове и представители от кметства: с. Рибарица, с. Васильово, с. Гложене, с. Голям Извор, с.Черни Вит, с. Дивчовото и с. Български Извор.

,,Благодаря на ентусиастите, с които преди три години тръгнахме заедно и организирахме първия празник! Защото заедно повярвахме, че това може да се случи! Защото това е един прекрасен повод да прекараме един незабравим ден, който да ни откъсне от забързаното и напрегнато ежедневие и да ни зареди с много настроение и положителни емоции!“ – каза д-р Мадлена Бояджиева, като приветства гостите и благодари на всички дарители и участници в празника.

Програмата по откриването започна с песни на прекрасните ,,Тетевенски божурчета“ и музикално изпълнение на ,,Алтън Тетевен“. След своите танци, младежи от НПГГСД ,,Сава Младенов“ – Тетевен, поведоха кръшно хоро, което напълни площад ,,Сава Младенов“. Литаковската духова музика, пък се погрижи за поддържането на още по – приятна атмосфера на тетевенци и гости.

Беше направена дарителска кампания за закупуване на собствено оборудване, нужно за провеждането на празника, съобщават от пресцентъра на град Тетевен.