Борисов: „Хванахте ли го“; Валентин Радев: „Гоним го“

МВР разполагат със свидетелско сведение за избягалия затворник

„Имаме свидетелско сведение за избягалия затворник“. Това обяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Проверяват се адресите на лица от близкото обкръжение на това лице на територията на Ловеч, Търговище и Велико Търново“, обясни Радев. Освен това се извършват проверки на железопътния и автобусния транспорт в страната.

От думите му стана ясно, че служителят от фирмата за контрол върху лишените от свобода не е присъствал на обекта, където е работел и избягал затворникът. „Продължаваме да го издирваме“, подчерта още министърът. Той не отрече, че има пропуски в системата и трябва да подобрят работата помежду си. Радев изтъкна, че е оптимист и трябва да хванат избягалия Борис Иванов.

„Надяваме се, че ще стане бързо и няма да стане някаква беля“, допълни той.

Радев е категоричен че винаги е готов да поеме политическа отговорност по повод питания дали би си подал оставката. „Преценката дали се справя един министър добре или не, прави този, който ни е предложил. Това е премиерът. Той вижда дали се справяме или не“, отбеляза Радев.

Министърът разказа, че засичайки го днес в парламента, премиерът Борисов го попитал  „Хванахте ли го?“, а Радев отговорил: „Гоним го“.

„Знаете ли че в едно семейство за изневярата последен разбира този, на когото са изневерили. Аз последен ще разбера дали се справям или не. Аз си мисля, че се справям“, каза Валентин Радев.