"Царска баня" за царско здраве

Арт и Стил

22-06-2018, 17:20

Автор:

AMG

Всичко от Автора

В прегръдката на Средна гора и Стара планина, в непосредствена близост до красивите подбалкански градчета Карлово, Казанлък, Калофер, Сопот, на 170 км от столицата на България - гр. София и на 50 км от Пловдив, се е сгушило китното градче Баня. 

Характерният за района мек и приятен климат, прекрасните паркове и минерални извори,  превръщат селището в предпочитано място за почивка и балнеопроцедури, ефективно въздействащи на различни заболявания.

Минералните води в района са хипертермални, слабоминерализирани, с висока алкална реакция. В селището се добивва и лечебна кал - землист торф, богат на неорганични вещества с ценни лечебни свойства. 

Ако изберете да почивате тук, може да отседнете в къща за гости, малък семеен хотел или база с балнеоцентър. Едно от предпочитаните места за здравословен и спокоен отдих е Хотелски комплекс Царска баня, заобиколен от зеленина и чист въздух. Като гост на комплекса наистина ще се почувствате по царски. Настаняването е в чисти и уютни стаи с тераса, оборудвани с климатик,  кабелна телевизия, луксозен санитарен възел, WI-FI. За по претенциозните гости е обзаведен и царски апартамент.

 

На разположение на гостите са 18 метров открит басейн с минерална вода,  джакузи, детски басейн, сектор с калолечение на открито и хидромасажна вана. Рехабилитационният център използва апаратура от най-ново поколение. Екип от високо квалифицирани специалисти се грижи за здравето на посетителите с богато разнообразие от релаксиращи или лечебни терапии и процедури. Центърът се захранва от собствен минерален източник с температурата на водата  49°С. 


По царски вкусни са и специалитетите на майстор-готвача на ресторанта. Богато разнообразие на блюда от европейската и местна кухня задоволява и най-изисканите кулинарни вкусове. Неустоимо изкушение са десертите - всички собствено производство, винаги прясно приготвени.

Атракция, особено за най-малките, е мини зоокът с птици, пони и своенравен паун, разперващ опашка в знак на благодарност за вниманието. 

Ако решите да се разходите из околността, може да го направите и с велосипед /безплатно предоставен от хотела/ или да заявите посещение в Царския дворец в гр.Баня с екскурзовод.

Сезонът на отпуските е в разгара си. Някои - планирани преди месеци, други - в последния момент. Ако все още не сте решили къде да почивате или просто искате да прекарате два-три дни далеч от дома, запознайте със специалните оферти на Хотелски комплевкс "Царска баня" и не пропускайте да последвате страницата им във Фейсбук, където често екипът на хотела предлага различни изненади за гостите.