Обсъдиха Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 - 2020 - bulgaria.utre.bg

Обсъдиха Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 - 2020

21 юни 2018, 17:32 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Министерство на младежта и спорта

До 10 юли участниците в Експертния съвет ще дадат конкретни предложения

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в първото заседание на сформирания Експертен съвет по физическо възпитание и спорт. На срещата бе представена и обсъдена Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 – 2020, която дава ясна насока и посочва конкретни действия и срокове за изпълнение на Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012 – 2022 г.
Кралев благодари на всички, които се отзоваха на поканата да участват в Експертния съвет към министъра на младежта и спорта. На днешното заседание присъстваха Йордан Лечков, Мария Гроздева, Георги Глушков, Йорданка Благоева, Дамян Дамянов, представители на министерствата на отбраната, здравеопазването, околната среда и водите, БАН, НСО и др.
„Всички Вие сте хора, с които съм работил и на които имам доверие. Радвам се изключително много, че Вашата експертиза ще помогне заедно да намерим най-добрите решения за развитието на българския спорт. Съставът на Експертния съвет обхваща максимален брой представители на организации, които имат отношение към спорта. Всяка една различна гледна точка ще ни бъде полезна при обсъждането на Националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта“, заяви министър Кралев пред участниците в Експертния съвет.
Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков и ресорните директори запознаха Експертния съвет със съдържанието на Националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 – 2020. Представен бе и анализ на изпълнението на предишната Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта.
До 10 юли участниците в Експертния съвет ще дадат конкретни предложения за обсъждане и допълване на Националната програма.
„Нашият спорт се нуждае от експертиза и експертни заключения, които ще бъдат изключително полезни в работата на министъра. Заложеното в Програмата трябва да получи по-широка държавна и обществена подкрепа. Това може да стане само тогава, когато нашите предложения са ясни, не будят противоречия и не са в противовес със законовите разпоредби в страната“, обобщи председателят на Експертния съвет Цено Ценов.
Експертният съвет по физическо възпитание и спорт е консултативно звено към министъра на младежта и спорта. В него участват представители на държавни институции, общинската власт, университети, спортни организации и други юридически лица с нестопанска цел с предмет на дейност в областта на физическото възпитание и спорта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета