БСП внесе искане в НС за отмяна на лятната ваканция на депутатите

Политика

21-06-2018, 14:44

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

ГЕРБ ги призова да не са крайни популисти

Парламентарната група на БСП внесе в Народното събрание проект за решение, с което предлагат през август депутатите да не почиват. От левицата посочиха, че с това целят правителството "да си свършат работата, да си изпълнят своите обещания, за да се разрешат проблемите на хората с увреждания в България". Според правилника с решение на Народното събрание може да се промени ваканцията им.

От ГЕРБ коментираха, че за пореден път исканията на определена социална група се ползват за политическа реторика. "Това щеше да е приемливо, ако не ставаше въпрос за една госпожа, която във вчерашния и днешния ден се е регистрирала единствено, че присъства в сградата на НС", обясни Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя посочи, че е направила справка в информационната система на НС и е установила, че от 59 гласувания Корнелия Нинова е гласувала само веднъж. През вчерашния ден пък от общо 90 гласувания Нинова има 5 такива. "Призовавам колегите да не бъдат толкова крайни популисти", каза още Атанасова и прикани да не се злоупотребява с исканията на определена социална група. 

Председателят на Обединени патриоти Волен Сидеров отбеляза, че идеята на БСП ще бъде предмет на обсъждане в групата. "Знам, че хората се дразнят от това че депутатите имат ваканция. От друга страна ваканциите при нас не са чисти ваканции. Често ги използваме за срещи, за уточняване на проблеми. Лично аз мисля, че може и да няма ваканция" ,посочи Сидеров. Според него парламентът не е цех, който произвежда части и работата им е специфична и многостранна. Той допълни още, че ако Нинова го убеди би подкрепил едно такова предложение.