Цветанов: Вотът е абсолютно неуместен

Политика

20-06-2018, 14:23

Снимка:

Александра Милева

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Само ДПС подкрепя БСП за вота срещу кабинета

БСП внесе вота на недоверие към правителството

Вероятно дебатите ще се състоят на извънредно заседание във вторник

„Вотът е абсолютно неуместен“. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод внесения за вот но недоверие към правителството от БСП.

„Той не кореспондира с очакването на хората за създаване на политическа криза и смяна на правителството“, посочи Цветанов и обясни, че не са се запознали с мотивите на вота, поискан от опозицията. 

„Както и по време на председателството - високите оценки, които бяха давани от европейските лидери и очакванията на обществото, е да имаме пълен управленски мандат“, подчерта шефът на групата на ГЕРБ. Според него политическите кризи винаги водят до отклоняване на поети ангажименти. 

„Трябва да дадем повече подкрепа за усилията които се полага от българското правителство“, категоричен беше Цветанов. По думите му винаги са се отнасяли сериозно към всяка тема, която се поставя в българския парламент. 

Очаква се председателят на парламента Цвета Караянчева да насрочи извънредно пленарно заседание за следващия вторник, на което да се проведат дебати по вота на недоверие.

„Това, което е много важно за нас, е да не пилеем излишно парламентарно време за дебати, които нито ще променят ситуацията в страната, нито ще променят управлението на страната“, изтъкна още Цветанов.