Само ДПС подкрепя БСП за вота срещу кабинета

Политика

20-06-2018, 14:11

Снимка:

Александра Милева

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП внесе вота на недоверие към правителството

Реакции в парламента след внесения вот на недоверие

След като БСП внесе вот на недоверие към правителство, парламентарно представените партии направиха предварителни заявки дали ще го подкрепят. Засега ДПС са единствените, които заявиха подкрепа за вота. Групата на Обединени патриоти очаквано в против, а от „Воля“ обясниха, че няма достатъчно доводи, за да гласуват с опозицията.

„БСП нямат истински силен аргумент за внасянето на вота на недоверие, просто припомнят за себе си. Това коментира пред журналисти председателят на Обединени патриоти Волен Сидеров. Той подчерта, че нямат колебания как ще гласуват за вота на недоверие.

„Трябва да се отхвърли. Нямаме полза от промени и падане на правителството“, категоричен е Сидеров. 

От парламентарната група на ДПС отбелязаха, че ще подкрепят вота на недоверие обаче още не се били запознали с мотивите. Зам.-председателят на групата Йордан Цонев обясни, че позицията им е принципна и последователна и няма да си отметнат от нея.

„Участието на националистите във властта подкопава националната сигурност“, посочи Цонев. 

Председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки каза, че ще изчакат да видят дебатите в зала и най-вероятно ще гласуват против вота.

„Ако няма сериозни доводи за вота на недоверие, към днешна дата няма да го подкрепим. Представете си, че изкарат нещо реално, което има смисъл - тогава може да преосмислим решението си“, допълни Марешки.