Мъжът до убитата Ивета: Обичах я, стана след скандал, искам в ареста

Крими

19-06-2018, 16:09

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Теньо Енчев остава зад решетките

„Това беше човекът, когото най-много обичах. Тя сега гние, а аз ще съм в затвора. Меко казано е, че съжалявам. Всичко стана след един семеен скандал. Искам да остана в ареста!" С тези думи обвиненият в бруталното убийство на 19-годишната си приятелка Ивета- Теньо Енчев се изправи пред съда в Бургас, където днес се разгледа мярката му за неотклонение.
Преди дни момичето беше намерено в безпомощно състояние в жилището, където живеела на семейни начала с 27-годишният айтозлия. Майката на дете на 2 години и 8 месеца беше откарана в болница, но часове по-късно издъхна от множеството наранявания по главата и тялото. Жестоко убийство е извършено докато малкото дете е било в дома с родителите си.
Енчев е осъждан, с множество криминални прояви зад гърба си. Днес в съдебната зала окръжният прокурор Елгина Чалъмова заяви, че Енчев е лежал в затвора 6 години. Прокурорът изрично подчерта, че ако бъде пуснат с по-лека мярка, Теньо може да се укрие, тъй като го грози доживотна присъда. По случая били събрани редица доказателства, че именно той е извършил жестокото престъпление. Това се доказвало и от разпитите на свидетелките Станка и Магдалена Стоянови, които също живеят в къщата на ужасите и са чували често скандалите между двамата. Показания по случая е дала и бабата на Теньо -Димитринка Георгиева, която е първата, дошла на мястото и заварила обезобразената Ивета в локва кръв. Според съдебно-медицинската експертиза причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, довела до мозъчен оток. Вследствие на множеството удари с юмруци и ритници по главата на жертвата, части от строшения череп буквално са пробили в мозъка. Във фаталната нощ и двамата били пили алкохол, стана ясно още в съдебната зала.
Държавният обвинител допълни, че официално Ивета не е подала нито една жалба срещу мъжа си. Единствено преди година и половина полицията се отзовава на сигнал на комшиите за викове за помощ. Пред униформените обаче младото момиче не казало нищо.
Защитникът на обвиняемия заяви пред съда, че Енчев бил „жертва на прехода“. А опитът да създаде семейство било опит да се поправи.
Съдът реши, че на Енчев трябва да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и го остави в ареста.