БСП: Парламентът да не почива през лятото

Политика

19-06-2018, 15:54

Снимка:

Александра Милева

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда

До края на юли правителството да внесе промени в Закона за социалната помощ и парламентът да не почива през лятото, докато законът не бъде приет. С такава идея излезе опозицията по повод протестите на майките на деца с увреждания по време на пресконференция на партията.

Искането им дойде в момент, в който в Министерски съвет се провежда заседание на Националния съвет за интеграцията на хората с увреждания. На него управляващи, синдикати и работодатели обсъждат оптималното решение на проблема с майките и омбудсмана Мая Манолова.

Според лидерът на БСП Корнелия Нинова „не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките по палатките и жълтите павета“. По думите й те редовно се срещали с протестиращите майки.

На въпрос как приемат похвалите на президента Радев към управляващите и за европредседателството и дали са съгласувани с нея, Нинова заяви че държавният глава не й дължал обяснения.

„Що си отнася до приоритетите за председателството - те са подкрепени и от нас. Не виждам тук драма“, посочи все пак социалистката.