Фандъкова: Такъв обем дъжд не може да бъде поет от каквато и да е канализация

Политика

19-06-2018, 11:53

Снимка:

Александра Милева

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

След Потопа: Без проблеми в столицата

Порой се изсипа над София, улиците се превърнаха в реки

Получени са над 1500 сигнала заради бурята снощи

Нямаме данни за сериозни щети по транспортната инфраструктура. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на почистването на участък от Владайската река. Тя посочи, липсата на трайни поражения се дължи на превенцията - почистването на шахти и на речни корита.

„Такъв обем от дъжд като вчера, разбира се, не може да бъде поет от каквато и да е било канализация. Като цяло, мисля че за всички е ясно, че особено в града проблеми с оттичането почти нямаше. Там, където имаше, те бяха свързани или с подземни нива, каквито са подлезите и транспортните тунели, или са свързани с проблеми със самата инфраструктура“, обясни кметът.

По въпроса с метрото и ситуацията в него след поройния дъжд, Фандъкова посочи, че то не е спирало да се движи.  „Имаше наводнени метростанции и входове към тях. Ясно е, че при тежки наводнения винаги може да се стече вода по стълбите, тъй като са под земята“, подчерта тя. По думите й от години има въведен сериозен контрол върху речните корита.

Получени са над 1500 сигнала заради бурята снощи. Тя призова гражданите да се включат в превенцията, като не изхвърлят отпадъци в дерета и речни корита.