Най-младият кмет в Пловдивско – в ареста заради 150 лв. подкуп

Крими

19-06-2018, 09:59

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Все още не е ясно за каква услуга е прибрал парите

24-годишен селски кмет е в ареста заради взет подкуп в размер на… 150 лв. Тодор Танковски е кмет на с. Войнягово, община Карлово от 2015 г. Тогава той се явява на изборите като независим кандидат в момент, когато е все още студент. Съселяните му повярвали и се доверили на младото момче, което можело да носи промяна към по-хубаво.

Честността на кмета обаче сега е поставена под сериозен въпрос. И това не е за първи път, съобщава Нова ТВ.

„Имахме сигнал, че отпуснатите средства от Община Карлово за ремонт на помещения в кметството, не са оползотворени по предназначение. Кметът на общината разпореди да се сформира комисия, която да извърши проверка. В резултат на тази проверка беше извършен надчет на кмета на Войнягово Тодор Танковски в размер на 1800 лева, която той за 6 месеца трябва да възстанови. Той започна да изплаща сумата от миналия месец, като от заплатата му се отделят по 300 лв. месечно“, съобщи секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.  

По отношение на сегашния подкуп, няма потвърждение за какво градоначалникът е прибрал парите. Спекулира се, че може да е за разрешително на строеж на къща или добив на инертни материали. Иронията е, че всъщност кметът на селото не издава разрешенията за нито едното от двете.