Пловдивчани шашнаха британците с фалшиви паундове

Крими

18-06-2018, 17:00

Снимка:

МВР

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Четирима души са изработвали монетите

Четирима души са произвеждали фалшиви британски монети с изключително високо качество в Пловдив. Фалшификатите дори впечатлили властите във Великобритания. „Изключително добре изпълнено. Като форма, като грамаж, като релеф“, обясни наблюдаващият прокурор Николай Димитров на брифинг. „Пловдив е известен с високи постижение в областта на фалшификациите“, посочи шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев

Прокуратурата и ГДБОП са успели да разбият групата след месеци усилена работа. Конфискувани са над 34 хиляди монети от по 2 паунда. В дома на основния участник в групата са намерени над 5 хиляди монети. Групата подготвяла и фалшифициране на монета от по 2 евро. Двама от фалшификаторите са пуснати под гаранция, а единият е задържан. Четвъртият е турски гражданин, който не е установен и задъжан все още. Предстои да стане ясно и дали фалшивите монети са стигнали до Великобритания.

От Спецпрокуратурата се похвалиха, че е заловена и група за разпространение на наркотици в района на Сливница и София. Намерени са над 30 кг амфетамини, автомат, хиляди патрони за автомат и лаборатория за марихуана.