Бой и арести в Македония по време на протеста за името - bulgaria.utre.bg

Бой и арести в Македония по време на протеста за името

18 юни 2018, 07:55 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Twitter/Zuzanna Sielska

7 полицаи са ранени

11 задържани и 7 ранени полицаи при снощните протести в Скопие. Протестиращи влязоха в схватка с органите на реда по време на демонстрация пред парламента срещу договора за името. До ескалацията на напрежението се стигна едва часове след като Атина и Скопие положиха подписи под споразумението за преименуване на „Северна Македония“.

„Министерството на вътрешните работи информира обществеността, че по време на протест в Скопие пред сградата на Парламента някои от протестиращите са използвали взривни устройства и насилствено са избутали защитната ограда, докато са се опитвали да влязат в парламента. За да се предотврати ескалацията на ситуацията и насилственото проникване в Парламента и действащи в съответствие с процедурите, полицията използва сълзотворен газ. Седем полицейски служители са били ранени и 11 души са били задържани досега“, се казва в официално прессъобщение на вътрешното министерство.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Очаква се демонстрациите срещу сделката с Гърция да продължат и днес.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета