Майка на дете с увреждане: Настояваме за електронна здравна карта

Общество

17-06-2018, 14:58

Снимка:

freeimages.com/Jos van Galen

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Емил Христов: Премиерът демонстрира желанието си проблемът на хората с увреждания да бъде решен

„Настояваме за електронна здравна карта, чиято липса също е причина да има много нереални ТЕЛК-ове“. Това заяви в предаването "Неделя 150" на БНР Вера Иванова, председател на Конфедерацията за защита правата на децата и един от организаторите на протестите на майките на деца с увреждания. Тя добави още, че министър Бисер Петков е първият, който проявява воля и разбиране към проблемите на майките на деца с увреждания. "Не го гоним по улиците, както се е случвало с предишните министри. Той сам идва при нас“, обясни Иванова. И допълни, че основната борба на майките на деца с увреждания е отделените средства да отиват по предназначение.
„Премиерът демонстрира желанието си проблемът на хората с увреждания да бъде решен“. Това подчерта Емил Христов, депутат от ГЕРБ и заместник-председател на НС пред БНР.
"Не можем да решим проблеми, наследени от десетилетие, без да говорим за пари, но хората, с които се срещахме, не говореха толкова за пари, колкото за отношение. Мисля, че приемането на един закон ще бъде по-скоро израз на отношението към тях, на стремежа на политиците и желанието на цялото общество този въпрос да бъде решен по възможно най-добрия начин“, заяви Христов.