Цветанов: Чакам с нетърпение мотивите на БСП за вота на недоверие - bulgaria.utre.bg

Цветанов: Чакам с нетърпение мотивите на БСП за вота на недоверие

16 юни 2018, 12:40 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    youtube.com/ кадър

Стремят се към шум, внушения, но не и реални решения, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

Очаквам с нетърпение да бъдат внесени мотивите за вота на недоверие, който иска БСП. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Седмицата" по Дарик по повод готвения вот от БСП в сферата на сигурността. В това, че според заявката на левицата искането за вот на недоверие се инициира единствено от БСП, без да се търси подкрепата на ДПС, Цветанов видя знак, че от столетницата се стремят към "повече шум, внушения, но не и реални решения".
Цветанов напомни, че от БСП поискаха вот на недоверие към правителството и преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС през януари. "Разбира се, той не мина. Но това беше ясен политически знак каква е тяхната съпричастност към председателството, което предстоеше за България. Сега, когато то завършва и е успешно по оценки на европейските лидери и министри от Европа, мога да кажа, че БСП искат да затворят българското председателство отново с вот на недоверие, за да покажат тяхната си идентичност на партия, която иска само да върви в конфронтация, партия, която не се старае и стреми да участва в политически живот на страната, да предлага алтернативни решения. Ние знаем как управлява БСП и в сектор "Сигурност", и сектор "Икономика", и сектор "Енергетика", каза Цветанов.
В отговор на въпросите, набелязани от евродепутата Ангел Джамбазки, "защо има недокомплект в МВР, защо е демотивиран съставът", Цветанов каза, че се надява на смислен дебат по тези въпроси.
"Недокомплектът в МВР се генерира от момента, в който започнаха резките промени след 2013 година. Изграждането на един служител в системата на МВР, за да може да бъде в пълната си функционалност като професионални качества, е от пет до седем години. Точно затова имаше умисъл в съсипването на системата за сигурност 2013 г. точно от тези, които днес говорят за вот на недоверие по темата "сигурност". А ние знаем какво пък имаха те като наследство през 2009 г. с тези отвличания", каза Цветанов.Коментари (1)

Потребител
Боко Мазника от БРЕГ
Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров са идоли на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за ГЕРБ и ОП??? Правителството на Борисов, Каракачанов, Симеонов и Сидеров ще докара най-много беднотия, несправедливост и ще доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България???
Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???
16 юни, 14:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета