Заев пред Захариева: Днес Балканите градят приятелство - bulgaria.utre.bg

Заев пред Захариева: Днес Балканите градят приятелство

16 юни 2018, 12:26 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Министерство на външните работи

Занапред Македония ще дава всички гаранции на България, заяви македонският премиер

"Днес Балканите градят приятелство и съм щастлив, че живеем във време, когато нашите две страни създадоха подобни отношения. Вярвам, че занапред Република Македония ще дава всички гаранции, нужни на България“, каза македонският премиер Зоран Заев при срещата си с вицепремиера и министър на външните работи на България Екатерина Захариева. Двамата разговаряха в Струмица, където заедно гледаха постановката "Железният светилник" на театър "Българска армия".
“Договорът с Гърция може само да затвърди Договора ни с България. В него има текстове, които зачитат съдържанието на другите ни договори. Гражданите на Република Македония имат отношение на искрено приятелство спрямо гражданите на България, същото е и с българските граждани. Ние политиците трябва да им служим, да отваряме път за това приятелство”, допълни Заев.
“Осем месеца след подписването на договора с България хората тук видяха, че той носи само позитиви и днес 70% от гражданите на вашата страна го подкрепят“, каза Екатерина Захариева. Тя посочи, че приятелска България и цялото българско правителство стоят до Република Македония по европейския й път. „Надявам се Европейският съвет на 29 юни да вземе решение за започване на преговори с Република Македония“, допълни тя.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета