Каракачанов: Не е нормално фирма за банички да обжалва ремонта на хеликоптери

Политика

14-06-2018, 09:10

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Министърът ще предложи промени в Закона за обществените поръчки

Не е нормално хора, които правят банички и продават бикини да обжалват ремонти на хеликоптери. Това заяви пред БиТиВи министърът на отбраната Красимир Каракачанов и посочи, че се стига до абсурдната ситуация техника на министерство на отбраната да не може да бъде ремонтирана в завод на министерството, защото незаинтересувани фирми обжалвали обществените поръчки. Затова той ще предложи промяна в Закона за обществените поръчки.

От 245 пилоти на щат в българската армия, летят по- малко от половината, заяви Каракачанов. Той добави още, че от пет налични хеликоптера Ми17 в момента не лети нито едни, от 12 хеликоптера "Кугър" леттят- 3, от хеликоптерите "Бел" летели също 3.

Две са основните версии за падането на хеликоптера в авиобаза Крумово в понеделник вечерта. Едната - повреда на опашния винт, другата човешка грешка. Хеликоптерът е падал между 2-3 секунди от 30 метра височина, обясни Каракачанов. В същия ден хеликоптерът имал още три полета. Откакто бил ремонтиран той бил прелетял 317 часа.