МВнР проучва смъртта на 7-годишното българче в Турция

Общество

13-06-2018, 17:57

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Българският консул отива в град Айдън, за да се срещне с прокурорите за смъртта на Вивиан

Министерството на външните работи на България проучва подробностите около смъртта на 7-годишната Вивиан. Българчето почина след инцидент в турски аквапарк. Трагедията се разигра в курортния град Дидим на 7 юни.

Вивиан Вачева загина след като при спускане по водна пързалка беше ударена от друго дете в корема. По-късно тя почина от кръвоизлив заради разкъсан далак. Второто дете се спуснало на пързалката веднага след малко Вивиан, което е и причината за трагедията.

По указания на министъра на външните работи Екатерина Захариева незабавно е осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат. Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Българският консул Момчил Русинов ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.