Кмет на Сопот замерял с мидени черупки атентатора от "Сарафово"

Крими

13-06-2018, 16:24

Снимка:

bTV

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

2 часа преди взрива свирел „тягостни мелодии“

Бившият кмет на Сопот Веселин Личев е замерял с мидени черупки самовривилия се атентатор от „Сарафово“. Градоначалникът бил на почивка в Поморие. Два часа преди атентата младежът бил на вълнолома, където свирил с музикален инструмент, подобен на флейта. Личев направил многократни забележка и дори хвърлял черупки от миди по него, за да спре да изпълнява "тягостни мелодии". Това стана ясно по време на поредното заседание по делото за атентата, при който загинаха 7 души на паркинга на летището в Бургас.
Пред съда показания даде Личев. И обясни, че след като двамата се счепкали, младежът станал, преоблякъл се, сложил раница на гърба си и заминал. "Този същият човек", каза Личев, като заяви, че Мохамад Хасан ел Хюсеини - както е името на атентатора, е облякъл точно тениската, с която после е видян.
Преди Личев показания даде жандармеристът Димитър Игнатов, който разказа че е спрял около града единия от подсъдимите в момента за съучастничество- Хасан ел хадж Хасан, при оттеглянето му около 2 часа след атентата. Той носел куфар, пълен със секс играчки. На въпроса на озадачените полицаи отговорил, че ги носи на гаджето си в Румъния.