От първо лице: Братята ми са от южна Северна Македония, в Западните Балкани в Югоизточна Европа

Свят

13-06-2018, 14:28

Снимка:

Туитър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Как метеоролозите ще казват какво е времето в северна Северна Македония

„Сега братята ми от Богданци, Стояково и Гевгелия може да казват, че живеят в южна Северна Македония, която се намира в Западните Балкани в Югоизточна Европа.“ Така, с твърде много география, един македонец реагира на новината, че държавата му ще носи името Северна Македония. Вчера стана ясно, че 27-годишнит спор между Гърция и Македония вече е решен и това ще бъде новото име на съседката ни.
„Топ е Северна… сите заебани земји имаат Северна во името. Северна Кореја, Северна Ирска, Северен Кипар, Северна Македонија“, е реакцията на друг член на социалната мрежа Туитър. „Много ми е топло- като за жител на Северна Македония“, шегува се мъж. Трети пък се притеснява, че името Северна Македония може да разгневи Ким Чен-ун. „Ако бъде Северна Македония едно ме тревожи- как метеоролозите ще казват какво ще е времето в северна Северна Македония?“, пише друг.
Въпреки първите реакции на македонците, новото име ще стане факт едва след референдум през есента. За да стане официално името Северна Македония трябва да се промени конституцията на страната.