Борисов и Нетаняху обсъждат съвместно военно производство - bulgaria.utre.bg

Борисов и Нетаняху обсъждат съвместно военно производство

13 юни 2018, 12:32 | Марияна Толева
  • Снимка:
    правителствена пресслужба

Сигурността е сред основните теми между двамата премиери

Българският премиер Бойко Борисов и израелският му колега Бенямин Нетаняху обсъждат възможността за съвместно производство в областта на отбраната. Борисов посочи и като евентуално подобно сътрудничество разработването на дронове. Двете държави имат добро сътрудничеството в сферата на сигурността, подчертаха двамата премиери.

“Отношенията между Европейския съюз и Държавата Израел невинаги са били на нужната висота. Винаги съм считал, че Израел е изключително важен партньор относно сигурността в Близкия Изток. Надявам се мирните споразумения, в които Израел е страна, да бъдат подписани”, коментира Борисов. Нетаняху също посочи, че е важно всички европейски лидери да разберат, че Израел отстоява интересите на всички в Близкия Изток и благодари на България за подкрепата.

Нетаняху благодари на премиера и за спасяването на българските евреи. „Ние винаги ще бъдем признателни на България, чиито граждани са лягали на релсите, за да предотвратят депортацията на българските евреи. Оценяваме високо вашите усилия за борбата с антисемитизма, радикалния ислям и тероризма“, заяви израелският премиер. Самият Борисов подчерта, че е истински подвиг от страна на българите да се опълчат срещу фашистка Германия.

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета