„Воля“ категорични – не подкрепят вота на недоверие към кабинета

Марешки с екзотичен законопроект за спортните клубове, ако не му го приемат щял да регистрира отбор „Ботев-престъпник“ 1926

Парламентарната група на „Воля“ няма да подкрепи вота на недоверие към кабинета на тема „Сигурност“. Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на партията Веселин Марешки. Вотът беше поискан от опозицията в началото на седмицата.

„Няма смисъл да се прави такова упражнение“, посочи Марешки. По думите му обаче нивото на сигурността не е такова, което очаквали. „Подкрепяме го да кажем. Но от там нататък... Но всички ни обясняват, че отиваме на избори и парламентът се преповтаря“, мотивира се той. 

Лидерът на „Воля“ не пропусна да нападне за пореден път военния министър Красимир Каракачанов. Поводът беше трагедията на авиобаза „Крумово“, за която партията ще сезира прокуратурата. Марешки припомни, че неведнъж са искали оставката на министъра

„Назначаваме сульо и пульо за министри на отбраната. Няма ли достойни български генерали, които да оглавят това министерство, че опряхме до Каракачанов?“, попита той?

„Воля“ нася и екзотичен законопроект, с който няма да се разрешава спортните клубове, които носят имена на исторически личности, да добавят търговски марки. 

Той даде пример, че ако футболният клуб е Ботев, той трябва да си остане само Ботев. „Представяте ли си как ще звучи Ботев-престъпник 1926“, запита Марешки. По думите му, ако това не срещне подкрепа от „Обединени патриоти“ и от всички останали парламентарно представени партии, ще регистрират такъв клуб, в който след имена на величия стои нещо лошо.

Надеждата му била, че па този начин „ще се усетят и ще вземат правилни решения“.