Борисов в Тел Авив: България се бори срещу нетолерантността, ксенофобията и езика на омразата - bulgaria.utre.bg

Борисов в Тел Авив: България се бори срещу нетолерантността, ксенофобията и езика на омразата

12 юни 2018, 18:39 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Правителствена информационна служба

Премиерът се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис

„Спасяването на българските евреи е безпрецедентен факт в световната история - нито един евреин от България не е изпратен в лагерите на смъртта. Ние се гордеем с този факт". Това заяви в Тел Авив министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. През 2018 г. се отбелязва 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи.
Премиерът Борисов подчерта, че и днес България продължава да се бори срещу всякакви прояви на нетолерантност, ксенофобия и реч на омразата. Той изтъкна, че българското правителство следи внимателно проблемите, свързани с расизма, расовата дискриминация и нетърпимостта.
Борисов запозна Дейвид Харис с ангажиментите на страната като ротационен председател на Съвета на ЕС през първата половина на тази година и изтъкна, че ключовата дума за диалог, която е използвана, е мир. Двамата обсъдиха също двустранните отношения и приноса на България за стабилизация и устойчиво развитие на Балканите.
От своя страна Дейвид Харис подчерта, че комитетът има чудесно партньорство с България и лично с премиера Борисов.Коментари (2)

Потребител
Някой
Да и за това осъждате децата в неравностойно положение на смърт.
13 юни, 07:54 ч.
Потребител
муспи
Важното е не спасяването на евреите, а избиването. България, срам, но не ги е избивала, наистина не ги и спасявала. От кого да ги спасява - Парите, Правителствата и Армията са техни. Техни са и медиите които дърдорят за това спасяване не спасяване. Но има и космически закони - дългото отлагане води до по болезнена агония!
12 юни, 23:46 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика