Каракачанов за модернизацията на армията: За пръв път правителство се заема с подобни мащабни проекти - bulgaria.utre.bg

Каракачанов за модернизацията на армията: За пръв път правителство се заема с подобни мащабни проекти

12 юни 2018, 18:14 | Александра Милева
  • Снимка:
    Фейсбук

Всички мероприятия на Министерство на отбраната са отменени за 3 дни

За пръв път правителство се заема с подобни мащабни проекти. Това каза министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. По думите му всеки въпрос за армията е намирал пълното разбиране от страна на премиера. До 3 седмици в Народното събрание трябва да влезе и проект за флота.
Каракачанов изрази съболезнованията към семействата на двамата загинали пилоти на хеликоптер, който се разби край Пловдив в понеделник. Вицепремиерът пожела и бързо оздравяване на третия пострадал в инцидента. "Когато се случи подобна трагедия трябва да помислим какво да се направи оттук нататък", посочи министърът на отбраната.
Каракачанов обясни, че разбилият се хеликоптер всъщност е най-новият от старата техника, която имаме. И поясни, че един хеликоптер, за да влезе на ремонт - той ще излезе най-рано след 10-12 месеца. "Процесът на поддръжка на стара техника се затруднява", отбеляза министърът.
Всички мероприятия на Министерство на отбраната са отменени за 3 дни. Причината е трагедията край Пловдив.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика