Цветан Цветанов: Радев използва всяка възможност, за да се позиционира политически

Политика

12-06-2018, 18:01

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Думите му доказват, че е президент на БСП, заяви председателят на ГЕРБ

„Президентът Радев използва всяка една възможност, за да си позиционира чисто политически.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на извънреден брифинг в парламента. По думите му държавният глава за пореден път доказал, че е президентът на БСП.
По-рано през деня президентът Румен Радев обвини управляващите в лобизъм. Според него, вместо в модернизация на техниката за армията, парите изтичали за саниране. По този повод Цветан Цветанов се обърна към президента с въпроса: "Господин президент, ако след 10 години падне един блок и бъдат убити всички живущи в него, тогава кой ще излезе и ще каже къде са отишли парите за саниране"? И допълни: "Това, което се случва като позиция на БСП и позиция на президента Радев го отдалечава от конституционните му правомощия - да бъде обединител на нацията".
Цветанов обясни, че не знае какво ще прави президентът след 4 години, когато му изтече мандатът, но ГЕРБ знаят, че ще носят отново отговорност за решенията, които трябва да се взимат.

„Все повече се набива на очи изводът, че президентът контактува с хора, които хал хабер си нямат от държавно управление“. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той поясни, че едва ли има по-деструктивно говорене и по-деструктивно поведение. "Това е отново спекулация по темата саниране", допълни регионалният министър. Той подчерта, че за пореден път политиката за саниране е противопоставяна и заклеймявана.
"Ще поставим на заден план програмата за саниране, нека президентът в прав текст заяви на обществото дали е за продължаването й", заяви регионалният министър.