Петко Дюлгеров остава в ареста

Крими

12-06-2018, 14:31

Снимка:

prb.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Искал по-лека мярка за неотклонение, имал проблеми с очите

Специализираният апелативен съд остави в ареста бившия кмет на столичния район ,,Младост'' Петко Дюлгеров. Той е обвинен в помагачество при взимане на подкупа. Дюлгеров беше задържан с отстранената от поста кмет на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Обвиняемият искаше от съда по-лека мярка за неотклонение, като един от мотивите му беше влошеното му здравословно състояние, проблеми със зрението. Магистратите не уважиха искането му и продължиха досегашната му мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Според съда е налице обосновано предложение, че обвиняемият е автор на престъпната деятелност, за която е подведен под наказателна отговорност. В подкрепа на обоснованото предположение са гласните свидетелски показания, писмени доказателствени източници, протоколите за претърсване и изземване, направените експертизи, справки и сведения от използваните специални разузнавателни средства, мотивира се съдът.
Освен това, мегистратите са счели, че има опасност от извършване на престъпление, независимо от необремененото съдебно минало на обвиняемия.
Относно здравословното състояние на Дюлгеров, съдът посочи, че медицинската документация по делото не сочи данни за остро начеващо заболяване. Видно от извършената след задържането съдебно-медицинска експертиза, не е налице състояние на спешност, което да налага извършване на оперативно лечение, свързано с очното заболяване на обвиняемия. В заключението си експертът сочи, че здравословното състояние на обвиняемия е съвместимо с условията на арест, посочиха още от съда.