Американските санкции остават, спират военните учения с Южна Корея - bulgaria.utre.bg

Американските санкции остават, спират военните учения с Южна Корея

12 юни 2018, 13:15 | Марияна Толева

Пхенян разрушава полигон за тестване на ракети

Северна Корея ще унищожи полигон за тестване на ракети. Това обяви Доналд Тръмп на пресконференция в Сингапур. Същевременно американските санкции срещу Пхенян остават. „Те ще останат в сила, докато не се уверим, че ядрените оръжия повече не са фактор", заяви Тръмп.

Той обаче е готов да спре с общите военни учения с Южна Корея, защото са „неподходящи и скъпи“ в момента. Не е договорено обаче САЩ да изтегли военните си от Сеул.

На въпрос как би гарантирал, че Ким Чен-ун ще изпълни договорката, Тръм заяви, че не може да го направи. Като бизнесмен Тръмп имал нюх кога някои иска да сключи сделка и в случая с Ким Чен-ун било точно така, обясни държавния глава.

„Той иска да направи каквото е правилно“, смята Тръмп.

Подписаният документ няма срок за изпълнение, но според американският държавен глава това ще стане възможно най-скоро, а преговорите за неговото изпълнение няма да спират.

Велик ден. Велик момент, така определи срещата с Ким Чен-ун Тръмп, като подчерта, че започва нова история и че миналото не трябва да определя бъдещето.Коментари (1)

Потребител
муспи
Делегацията на Корея и лично Другаря Ким предложили на Тръмп безплатно подстригване, но той се отказал? Интересно - защо? - че то е безплатно, а той си е бизнесмен?! Ким му казал, че с тази прическа няма да има никога успех в Народни Демокрации, - остава му само Сиир Демокрации, каквото е сащ.
13 юни, 00:15 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят