Срещата Тръмп-Ким – три ръкостискания, усмивки и мили думи

Свят

12-06-2018, 08:30

Снимка:

Кадър/BBC

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Подписват документ, но какъв?

Немислимата доскоро среща вече е факт. За първи път в историята американски президент се среща с лидера на Северна Корея. Тръмп и Ким Чен-ун се срещнаха в градината на хотел Капела на остров Сентоса в Сингапур и последва ръкостискане  цели 12 секунди, както и позиране пред медиите. Двамата се оттеглиха за разговор, който продължи 45 минути. Точно там е последвало и второ ръкостискане. За какво обаче са си говорили лидерите остава мистерия.

След срещата двамата дадоха и кратък брифинг и определиха срещата като „страхотна“.

"Върви чудесно, имахме наистина фантастична среща, много напредък, наистина много позитивно, мисля, че по-добре, отколкото някой можеше да очаква", заяви Тръмп. По думите му са постигнали огромен успех и заяви, че в бъдеще ще имат страхотни отношения.

„Старите предразсъдъци и действия бяха пречка за пътя ни до тук, но ние успяхме да ги преодолеем“, обяви Ким Чен-ун и последва третото ръкостискане с американския президент.

Тръмп и Ким Чен-ун се оттеглиха за подписването на документ, но така и не стана ясно какъв е той и ще се откажели Пхенян от ядрения си арсенал.