Бойко Борисов заминава за Турция, Израел и Палестина

Политика

12-06-2018, 07:30

Снимка:

Facebook

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Поканен е на откриването на ТАНАП

Премиерът Бойко Борисов днес ще се срещне с Турския си колега Бинали Йълдъръм в Измир. Турският премиер покани Борисов да присъства и откриването на Трансанадолския газопровод /ТАНАП/ днес в Ескишехир.

След посещението си в Турция премиерът заминава за Израел и Палестина. В Йерусалим Борисов ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с лидера на опозицията Исаак Херцог. На тях ще бъде направен преглед на двустранните отношения, включително в сферата на сигурността и борбата с тероризма. Те ще обменят мнение и по международни и регионални теми.

С премиерът ще пътуват и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието Красимир Вълчев, зам.-министърът на външните работи, както и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.  Те ще имат среща и с българската общност в Тел Авив.

В Рамала делегацията, водена от министър-председателя, ще разговаря с премиера на Палестина Рами Хамдала за възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес. Премиерът ще бъде придружен и от представители на Българска православна църква и на еврейската общност в България.

Преди да отлети за Изрел, Борисов ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм в Измир.