Младежи от България ще могат да обиколят безплатно Европа

Общество

11-06-2018, 17:23

Снимка:

freeimages/ Donald Cook

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Кандидатстването стартира утре и продължава до 26 юни

Младежи от България могат да участват в проект, който предлага безплатна обиколка на Европа. Срокът за кандидатстване в инициативата DiscoverEU стартира утре – 12 юни, от 13 ч. българско време и ще продължи до 26 юни, съобщиха от Представителството на ЕК в България.
Проектът предлага обиколка на Европа с влак, като всеки от участниците ще може да пътува самостоятелно или в група от максимум пет човека.
Изискванията са кандидатите да са на 18 години към 1 юли 2018г., да са граждани на ЕС и да са готови да пътуват през – от юли до края на октомври 2018 г.
Очаква се чрез проекта поне 20 000 пълнолетни европейци да могат да опознаят неоткривани досега кътчета от Стария континент. На всяка държава членка са разпределени определен брой билети за пътуване.
Първият кръг от процеса на кандидатстване ще даде възможност на поне 15 000 получатели да открият географските забележителности на Европа. Вторият кръг ще се проведе през есента на 2018 г. и ще предложи на участниците още поне 5000 билета за обиколка на Стария континент.
Общият бюджет на DiscoverEU е 12 милиона евро.