Лекарският съюз с нов председател – д-р Иван Маджаров от Пловдив - bulgaria.utre.bg

Лекарският съюз с нов председател – д-р Иван Маджаров от Пловдив

09 юни 2018, 12:21 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Български лекарски съю

Четирима кандидати се бориха за поста

Д-р Йордан Маджаров от Пловдив е новият председател на Българския лекарски съюз. Той беше избран на 68-и редовен отчетно-изборен Събор съсловната организация. Тази година в надпреварата за председателския пост се бориха четирима кандидати. Освен избрания д-р Маджаров това бяха досегашният председател на БЛС д-р Венцислав Грозев, д-р Георги Тодоров и д-р Цветан Райчинов.

Всеки един от кандидати представи пред Събора своя управленска програма, в която очерта мерките и подходите за стабилизиране на здравния сектор и издигане авторитета на лекарската гилдия, които ще предприеме в новият мандат като председател на съсловна организация. Всички претенденти за поста се обединиха около необходимостта от единност и сплотеност на съсловието, като фактор за ефективност в здравния сектор и основна предпоставка за повишаване качеството на медицинската услуга у нас.

Новият председател на БЛС обеща, че ще се бори за повече пари в здравеопазването. Д-р Маджаров изтъкна, че важен елемент от ефективността на системата е елиминирането на разделението на лекарите на такива в доболнична и болнична помощ, на работещи в частни или държавни структури.

В оставащите два дни от редовния Събор на съсловната организация, се очаква да бъдат избрани заместник-председателите и главен секретар на БЛС, членове на УС на БЛС, председатели и членове на контролна и етичната комисия, председател на Акредитационния съвет на БЛС и членове на Висш медицински съвет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета