Борисов: Когато Путин дойде в България, ще го помоля да ви обясни на руски

Политика

08-06-2018, 12:46

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Премиерът посочи, че президентът не е трасирал нищо при посещението си в Русия

Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев, не беше трасирано нищо. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна, отговаряйки на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев във връзка с посещението му в Русия. 

"Вместо да ме питате мен, питайте президента какво е трасирал на срещата си с Путин“, обърна се премиерът към опозицията. Той обясни, че срещата му с руският президент е била 3 часа. "Толкова пък да не съм разбрал какво ми казва Путин с преводач“, коментира министър-председателят. 

„Пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да вярвам“, запита премиерът. И добави:  „Като дойде в България, ще го помоля да ви обясни на руски, това мога да направя“. 

Антон Кутев от БСП заяви, че закачката на премиера с Румен Радев не е в негова полза, защото президентът имал по-висок рейтинг от него. От своя страна Борисов отвърна, че ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че според Борисов всяка среща по време на председателството е била историческа. "Но само историята ще каже кое е историческо. И има няколко варианта", посочи Нинова. Единият според нея е това да е разходката на Макрон, Мей и Борисов на моста на влюбените. Вторият според Нинова е историята да напише, че по време на председателството - българското правителство и българският парламент са пропилели шанса на България и националния ни интерес. „Но аз призовавам историята да напише третото, че правителството и парламента защитиха народа и националния интерес и гарантираха просперитет на България по време на председателството. Но това зависи от всички нас“, посочи Нинова.

В отговор премиерът поясни: "Затова преди време предложихме министърът по европейските въпроси, на Европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме искали да ви купим. Сега вие ни предлагате същото – да работим заедно. Добре, приемаме го“, каза още Борисов.