Евродепутати на ГЕРБ на война с двойния стандарт при горивата в ЕС

Политика

08-06-2018, 11:36

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Андрей Новаков и Емил Радев показаха дизелово гориво от Гърция и България

Два буркана с течност показаха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Емил Радев. „Сами виждате разликата!“, заявиха те. С просто око се виждаше, че течността в единия съд е светла, а в другия мътна, консистенцията също изглеждаше различна. Бурканите бяха пълни с дизелово гориво, а депутатите обявиха война на двойния стандарт при горивата. Единият бензин е купен от Гърция, другият от България. "Множество хора се оплакван за качеството на горивата и борбата с двойния стандарт в ЕС", поясни Радев.
Точно по тази причина евродепутатите са внесли нов пилотен проект на стойност 3 млн. лв. за преодоляване на двойния стандарт. Евродепутатите предлагат нова програма да следи качеството на горивата. Резултатите от проверките ще се качват на платформа в интернет, за да могат шофьорите да се информират от телефона си и да преценяват къде да зареждат. Целта е Европейската комисия да предприеме съответните мерки, за да не се допуска разминаване.
Новаков обясни, че са получили десетки сигнали на потребители. "Искаме ежедневните проверки от танкера до колонката да бъдат публикувани. Всеки човек да влезе и да види в една и съща верига бензиностанция в различни държави какъв тип гориво се предлага", отбеляза евродепутатът.