Сагата „Младост“, епизод „пореден“: Петрова е уволнена

Иванчева създава хаос в съдебната зала

Зам.-кметът на „Младост“ Биляна Петрова, която е в ареста заедно с кметицата Иванчева за взимане на подкуп, вече е отстранена от длъжност. Бившият ПР на общината Петър Кърджилов обяви в съда, че настоящият кмет арх. Русев я е уволнил и е назначил за неин заместник Георги Йорданов. Цялата тази сага става ясна по време на заседание на съда, на което магистратите трябва окончателно да решат за отстраняването на двете кметици.

Самата заповед за уволнението си Петрова получи в съдебната зала. Тя обаче отказа да я приеме с мотива, че е след работно време, тъй като действието се развива малко след 17 часа, с затова, че е в отпуск.

В крайна сметка съдът прие уволнението и прекрати разглеждането на казуса с Петрова.

Кметицата на „Младост“ Иванчева обаче създаде смут в залата и обвини управляващите, че управляват квартал. Заради това арестуваната бе глобена с 200 лв. Сагата продължи с искането от страна на двете задържани за отвод на съда.

По-рано скандалният ПР на квартала  обвинява изпълняващият длъжността кмет, че подменя изцяло администрацията в „Младост“, но признава, че Русев му е предложил да го назначи за зам.-кмет на мястото на Петрова. Кърджилов, който бе сочен от задържаната Иванчева за неин заместник, отказал.