Обрат – тираджията, който уби бременната Северина и мъжа и, бил напушен с марихуана

Съдът остави украинеца за постоянно в ареста

Шофьорът на тир, прегазил бременна жена и мъжа й на магистрала „Тракия“, пушил марихуана. Това установиха резултатите от кръвните проби, съобщи Нова телевизия. Всичко това стана ясно по време на съдебно заседание за мярката му за неотклонение. Украинският шофьор отрече да е пушил марихуана и поиска да бъде освободен срещу парична гаранция. Решението на съда обаче е постоянен арест.

„Експертизата е на кръвта и на урината на обвиняемия Станислав Пислар - марихуана. Активното вещество е тетрахидроканабинол - това е марихуана, канабис, което оказва вляние на квалификацията на деянието като особено тежък случай. Не само вредните последици с двамата убити, но и с това, че той се е поставил в такова състояние със съзнанието си, че не може да управлява адекватно автомобила“, коментира Андрей Атанасов, апелативен прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив.

„Това, че е установено наличие на следи от тетрахидроканабинол в кръвта на обвиняемия, не значи, че той е шофирал под въздействие на това наркотично вещество, тъй като в тази експертиза по никакъв начин не е описано в какво съотношение и по какъв начин би могло да повлияе способността му за бърза реакция при управление на моторно превозно средство. Ние сме наясно, че теорията доказва, че до 6 месеца могат да бъдат намерени такива следи“, контрира Даниела Витанова, адвокат на шофьора.