Излъчват световното първенство по волейбол по национална телевизия

Спорт

06-06-2018, 16:38

Снимка:

Българска федерация по волейбол

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

България е домакин на събитието

Световното първенство по волейбол за мъже, на което България е домакин заедно с Италия, ще бъде излъчвано по национална телевизия. Българската федерация по волейбол е близо до подписване на договор с една от трите големи национални телевизии в България, научи Sportal.bg.

За разлика от новия проект на FIVB – Волейболната лига на нациите, където световната федерация е отнела контрола на федерациите на страните участници върху сделките за телевизионните права, за световното първенство решението се взема изцяло от Българската федерация по волейбол. Така отсега е сигурно, че родните фенове, които от дълги години показват изключителен интерес към мачовете на мъжкия национален отбор на България по волейбол, ще гледат изявите му на Мондиал 2018 по национална телевизия.

 Домакинството на България на световно първенство по волейбол за мъже е историческо събитие. Случва се за втори път, като първият е преди цели 48 години. За първи път в историята две държави са домакини на световно по волейбол за мъже. Шампионатът на планетата ще се проведе от 9 до 30 септември.

 Българските градове домакини са Варна, Русе и София. В първата групова фаза от първенството България ще играе срещите си във Варна. Родните национали са в група с актуалния световен шампион Полша, Куба, Финландия, Иран и Пуерто Рико. Мачът на откриването на 9 септември е България – Финландия. По същото време в Русе ще играят олимпийският шампион Бразилия, много силният отбор на Франция, който стигна до европейската титла на българска земя през 2015 г., Канада, Китай, Египет и Холандия. Другите две групи са в Италия. Във всяка от 4-те групи по 6 отбора ще се изиграят по 15 мача. Втората групова фаза е от 4 групи по 4 отбора. Двубоите у нас ще са в София и Варна. Третата фаза, полуфиналите и финалът ще са в Торино. Общо ще бъдат изиграни 94 мача.