Ще играят ли голф Тръмп и Ким?

Свят

06-06-2018, 13:55

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Двамата се срещат на острова на мира и спокойствието

Вече е ясно мястото на срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун – остров Сентоса.  Той е един от 63-те острова в  Сингапур с площ 500 хектара. Това обаче с което е известен са луксозните хотели и голф игрища.

Всъщност първото име на острова е свързано с неговата тъмна история и пиратство – Остров зад смъртта. По време на Втората световна война под управлението на Япония островът е нарече Сионан – Светлината на Юга. Точно тогава се извършват и масови убийства на острова.

През 70-те години Сингапур дава настоящото име на острова и започва да го развива като топ туристическа дестинация. В буквален превод Сентоса означава „мир и спокойствие“. Хиляди туристи го посещават ежегодно.

А самата среща между двамата световни лидери ще е в Кпела ризорт – луксозен хотел с няколко сгради, разположени на 30 акра в тропическата джунгла. Девизът му е „Мястото, където стари и млади заедно се потапят в лукса“. Цената на стаите варира от 500 долара за една стая до 7 500 долара за нощувка в тристаен апартамент с частен басейн.

И макар вече да е ясно точното мястото, ако някои се надява, че може да го посети, за да зърне Тръмп и Ким Чен -ун, ще остане разочарован. Всички места в хотела са резервирани до 15 юни.

Всъщност мнозина анализатори смятат, че именно отдалечеността на мястото е била решаваща при избора. По този начин може да се контролира достъпа на хора до мястото на срещата. В случая с остров Сентоса вариантите да се стигне до острова са чрез лифт, с влак, през тунел за автомобили и пеша.