ВОЛЯ поиска оставката на Каракачанов

Политика

06-06-2018, 11:40

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Партията не е съгласна с модернизацията на армията

Партия ВОЛЯ иска оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Това каза председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки в декларация от името на групата и след това потвърди искането на партията пред журналисти в парламента. Поводът е предложението за модернизация на армията (за придобиване на бойна техника и на нов тип боен самолет), което парламентът ще разгледа утре. Според ВОЛЯ Каракачанов не спазва приоритетите на българското общество. От партията на Марешки внесоха проект за решение с искане за мораториум върху модернизацията на армията.  

"Утре в дневния ред ще разглеждаме сделката за покупката на скъпи бойни самолети. Очевидно някой много бърза“, каза Марешки. Според него хората се чудят как да си плащат битовите сметки и темата кой ще ни напада по въздух се съмнявал, че била приоритет за българите. Малко по-късно пред журналисти в парламента Марешки направи разбор на новините през последната година и попита какви са приоритетите на управляващите. "Ние считаме, че това е най-големият грабеж за всички времена", посочи лидерът на ВОЛЯ. Той настоя депутатите да се замислят и "да гласуват против този грабеж". 

Миналата седмица Каракачанов коментира, че Марешки разбира от лекарства и е по-добре да си пие хапчетата, а не да се занимава с българската армия.

"Разбирам го, че вижда увяхващия си рейтинг и си търси евтина популярност - ама, хайде, да бъде така добър да бъде малко чувство за отговорност и да не го прави за сметка на армията", заяви преди дни министърът.