Сидеров в Москва, обяви се срещу хегемонията на долара - bulgaria.utre.bg

Сидеров в Москва, обяви се срещу хегемонията на долара

05 юни 2018, 19:13 | Габи Иванова
  • Снимка:
    ПП "Атака"

Без разбиване на световния финансов монопол не може да има многополюсен свят, заяви лидерът на „Атака“

„Суверенитетът на нациите отдавна е задушен с кадифените ръкавици на т.нар. демокрация и глобализъм. А икономиката на света също от десетилетия не се командва от националните парламенти, а от транснационалните корпорации, които имат в пъти по-големи финансови ресурси и от най-големите национални държави”. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който участва в международен форум „Развитие на парламентаризма”, който се провежда в руската столица Москва.

Приветствие към участниците направиха председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин и министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

В словото си пред форума, Сидеров заяви, че ролята на парламентите се е превърнала в „учтива измама”.

Председателят на ПГ на Обединени патриоти е оптимист за бъдещето на парламентаризма и предложи за тема на следващия форум да бъде „Как да разрушим финансовия монополизъм и да създадем балансиран, многополюсен свят”.

„Днес, ако искаш да купуваш и продаваш трябва да се съобразяваш с диктата на Световната търговска организация и транснационалните компании. Дори мощни икономики като китайската или руската са в зависимост от долара. Разплащания с държави като Иран са направо невъзможни, защото си зависим от американската банкова система. А властта отвъд океана решава кой е демократичен и кой не, кой е добър и кой – лош.

Може ли това да се промени? Вече има действия в тази посока, но не достатъчно. Без разбиване на световния финансов монопол, не може да има многополюсен свят. А без многополюсен свят не може да има национален суверенитет и нормална парламентарна дейност на отделните държави”, заяви в заключение лидерът на АТАКА.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета