Арх. Румен Русев: Преписките в „Младост” започнаха да се бавят в края на 2017г.

Общество

05-06-2018, 11:10

Снимка:

NOVA телевизия

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

В сряда и.д. кметът на столичния район си избира заместници

Арх. Румен Русев, който зае поста на арестуваната по обвинение за вземане на подкуп кметица Десислава Иванчева, сподели, че в края на миналата година много граждани на общината са започнали да го посещават в качеството му на заместник-кмет по строителството, защото преписките им се бавели ненужно дълго. Тогава му станало ясно, че работата в районната администрация не върви.
„Не знам кой човек би приел за нормално искане за ограда да чака 3-4 месеца”, посочва арх. Русев пред НОВА телевизия. Той обеща, че няма да има презастрояване в район "Младост", защото от забавените преписки само 10 са за предстоящи строежи на обществени и жилищни сгради, а разрешенията за тях вече са издадени от главния архитект на София Здравко Здравков.
В сряда арх. Русев е поканил на среща хора, които да утвърди като свои заместници. Сред тях е и Петър Кърджилов, досегашният пиар на районната община, който Иванчева назначи за заместник-кмет, като разписа документите му от ареста.
Иванчева и заместничката й Десислава Петрова са зад решетките от 17 април, след като бяха задържани по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери. Според прокуратурата Иванчева поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 хил. евро, за да придвижи разрешението му за строеж.