Борисов за успеха с пакет „Мобилност“: Диалог, убеждения, работа – така се случва

Политика

04-06-2018, 20:52

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джамбазки за пакет „Мобилност”: Победа в битката, дано и във войната

Победа за България! И капитулация за пакета „Макрон“

Превозвачите благодариха на правителството за твърдата позиция

„В нашето голяма европейско семейство нещата не стават с чукане по масата. Диалог, убеждения, работа – така се случват нещата. Евродепутатите успяха да намерят подкрепата, която ни трябваше“. Това заяви пред журналисти на летището премиерът Бойко Борисов. Той коментира успеха, който постигна България по отношение на пакет „Мобилност“ непосредствено след като се прибра от визита в Албания.

Премиерът е категоричен, че това не е победа срещу Макрон.

„На срещата в София сме обяснили всичко. С разбирането на всички постигнахме това. Не е повод за фанфари и да викаме „Победа!“. Това е пример, че с диалог се постигат успехи. Със същия диалог постигнахме 8% повече средства за кохезионна политика, а други страни с твърд тон получиха съкращаване на 25%“, припомни премиерът.

„Трябва повече такт и уважение към тези, които дават парите в Европа. Я си представете сега да ни накарат нас, Гърция и Румъния да извадим няколко милиарда за Западните Балкани, защото сме по напред от тях“, даде пример министър-председателят.

Категорично с мнозинство беше гласувано, за да бъдат изпълнени исканията на българската страна, заяви транспортният министър Ивайло Московски.

„Браво на Андрей Новаков. Няма да е задължително да се прибират на 3 седмици, отпада ангажиментът да се плащат командировъчни в съответната страна и ще може да се спи в кабините стига да има видеонаблюдение, топла храна и баня – например на бензиностанции. Имаме абсолютно пълен успех преди влизането в пленарна зала“, категоричен е ресорният министър.

Превозвачите благодариха за ясната и твърда позиция на българското правителство. Те обещаха, че по-добрите условия за тираджиите ще дойдат с развитието на бранша.