Писмото от избягалия затворник Пелов- С марка от Каварна, но с клеймо от София - bulgaria.utre.bg

Писмото от избягалия затворник Пелов- С марка от Каварна, но с клеймо от София

04 юни 2018, 11:04 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    bTV

Нова проверка срещу бившия зам.-директор на Централния софийски затвор

Писмото, което избягалия затворник Владимир Пелов изпрати до редица медии, докато е обявен за издирване, е с марка от Каварна, но с клеймо от София. Това заяви зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов пред БНР. Пелов и Радослав Колев избягаха зрелищно от Централния софийски затвор на 3 април. От тогава те са в неизвестност. Писмото, в което Пелов обяснява, че е осъден несправедливо и какви са били мотивите му за бягство, е с дата 7 май. "Ако двамата бегълци са още в България, силно се надявам, че те ще бъдат заловени“, каза министър Проданов.
По думите му част от предприетите мерки след бягството наказанията на голям брой служители на затвора. "Спрямо един от бившите заместници на затвора Анатолий Борисов излязоха други данни, които дадоха възможност да бъде образувана още една дисциплинарна проверка", посочи заместник правосъдният министър. Очакванията са проверката да приключи до края на тази седмица и "най-вероятно Борисов ще бъде дисциплинарно уволнен от работа". Втората дисциплинарна процедура е по други нарушения на служебната дисциплина, допълни зам.-правосъдният министър.
Останалите 14 наказани служители остават на работа. Всички те признали вината си и не са обжалвали наказанията си.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета