Масово меле в столицата заради избягал кон

Крими

04-06-2018, 08:39

Снимка:

bTV стопкадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Добре, че приятелката ми се заключи в колата и звънна на 112, разказа пребитият

Инцидент със счупена каруца и избягал кон в София завърши с масов бой на бул. „Владимир Вазов“. В неделя Цветан Петров чакал на светофара с автомобила си зелен сигнал. В този момент върху превозното средство връхлетял кон, който влачел част от каруца. Животното ударило автомобила, след което продължило да тича надолу по улицата. Шофьорът излязъл от колата, на улицата бил собственикът на коня. Минути по късно станал масов бой.
Това, което се случи беше абсолютно абсурдно, коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV потърпевшият Цветан Петров. По думите му той нямал намерение да се бие. „Просто въпросният кон с каруцата удари автомобила отпред и исках да видя къде е човекът, за да можем да викнем КАТ. За самия автомобил няма проблем, защото е с „Каско“, целта беше просто да дойдат КАТ, да оправим документите и кой откъдето е. Но този човек изобщо не искаше да слуша, директно започна да ми посяга и да ми нанася удари“, разказа Петров. И допълни, че „друг човек от ромски произход слезе от едно такси и най-нагло ми вика на мен защо аз съм започнал да бия това момче. И той се нахвърли върху мен и вече нямах избор – трябваше да се защитавам по някакъв начин“. После се намесили още двама души. Според Петров в един момент нападателите му били 10.
„За щастие, моята приятелка беше в колата, тя се заключи вътре и веднага звънна на 112“, добави той. 15-минути след като всичко свършило, дошла линейка и едва след това – патрулка, разказа още потърпевшият. По думите му униформените са задържали двама души.