Министър Кралев даде старт на ІХ-ото издание на турнира „Тереза Маринова и приятели“

Спорт

03-06-2018, 13:34

Снимка:

ММС

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

В състезанието се включиха 700 деца от 6 до 13–годишна възраст

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на ІХ-ото издание на лекоатлетическия турнир „Тереза Маринова и приятели“, организиран от олимпийската ни шампионка в тройния скок Тереза Маринова.

В събитието, което се провежда на стадиона на Националната спортна академия „Васил Левски” се включиха близо 700 деца от 6 до 13–годишна възраст, като през тази година турнирът е и с международно участие. Дисциплините в надпреварата са 60 м, 150 м, скок на дължина от място и смесена щафета 4 х 50 метра.

Красен Кралев пожела на присъстващите да направят един уникален празник, а в следващото издание догодина да има още по-сериозно международно присъствие.

„Тереза е един от малкото ни олимпийски шампиони, който се е отдал изцяло на работата с деца, за което й благодаря. Благодаря и на всички родители, които подкрепят своите деца и ги стимулират да се занимават с един от най-прекрасните спортове - леката атлетика. Пожелавам Ви много късмет и много здраве. Нека най-добрите да победят и в бъдеще да ни радвате с успехи и в горните възрастови групи. Бог да пази България и нашите деца“, заяви при откриването министър Кралев.

Тереза Маринова отправи благодарност към всички приятели, които подпомагат развитието на турнира и изрази надежда, че подкрепата ще продължава и в бъдеще. Тя благодари и на родителите, които са на стадиона с децата си от създаването на турнира и ги стимулират ежедневно да се занимават със спорт.

„За всички наши малки участници това е празник. Забавлявайте се. Най-добрите ще спечелят, но пък другите не трябва да се отказват, а всеки ден трябва да се борим да ставаме по-добри. На добър час, звездички!“, каза още олимпийската шампионка Тереза Маринова.

На откриването присъства и ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев.