Марковски: Доказахме, че Йончева е взела 800 хил. лв. от БНТ, докато е била фактически съпруга на премиер

Политика

01-06-2018, 19:00

Снимка:

КАДЪР/НОВА ТВ

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

С делото на Борисов беше допусната съдебна грешка, смята адвокатът

Пред съда доказахме, че Елена Йончева е взела 800 хил. лв. от БНТ и с решението на съда по делото срещу премиера бе допусната съдебна грешка. Това обяви пред Нова ТВ адвокатът на премиера Марин Марковски за делото за клевета, заведено от депутата от БСП Елена Йончева.

„Доказахме по делото, че Йончева в взела близо 800 хил. лв. от БНТ. Те са взети чрез частни фирми. Тези пари са взети от БНТ и са преведени на тези фирми и тя през фирмите  като договор ги е взела. Доказахме с документи, които не бяха оспорени от Йончева, че тя е взела едни 800 хил. лв. по времето, когато е била фактическа съпруга на премиера“, заяви адвокатът.

По думите му на първа инстанция съдът не е допуснал решаващи доказателства и свидетели свързани със защитата.  

„Ние ще ги представим на втора инстанция, където, убеден съм, че съдът ще погледне сериозно на казуса , а не с привкус на повърхностност. Съдът не допусна наши свидетели. На тях допусна четирима свидетели, на нас двама“, обясни  Марковски.

Той коментира и поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова и на депутата Елена Йончева след първата инстанция на делото, които в ефир и в Народното събрание обявиха премиера за лъжец. Двете твърдят, че това е написано в мотивите на съда. „Грубо, грозно, невярно, опасно“, така Марковски определи твърденията им и заяви, че подобно нещо в мотивите не се съдържа.