Отчитат двойно увеличение на продажбата на марихуана в България

Общество

01-06-2018, 14:53

Снимка:

freeimages.com/Nebula Haze

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Страната ни е на шесто място в ЕС по употреба на наркотика

Двойно увеличение на продажбата на марихуана в България отчитат данните на Европейския съюз. Страната ни заема шесто място в класацията на страните-членки по употребата на този вид наркотик. Статистиката съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на дискусия "Няма добра дрога". 

По време на дискусията беше отбелязано и навлизането на новия вид дрога, така наречените „дизайнерски наркотици“. Фандъкова изтъкна, че мерките, които трябва да се вземат, за да се предотврати употребата на наркотици сред младите хора, са в областта на социалните предизвикателства, семейството, училището, намирането на алтернативни занимания за подрастващите.
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева обясни, че по темата трябва да се говори открито. По думите й сред основните приоритети на министерството на младежта и спорта е да се подобри качеството на живот на младите хора, да се изградят силни и отговорни личности. "За да се противопоставим на тези явления от спортното ведомство разработихме Национална програма за насърчаване на младежките дейности", обясни зам.-министър Колева.